OUTER creëert etherische oase op nieuwe single ‘Slow it down’

OUTER

Anderhalf jaar heeft het geduurd vooraleer Tom Soetaert de perfectie bereikte waar hij met zijn muzikaal project OUTER naar streefde. Een balans tussen  intiem, uitgepuurd, bezwerend en geruststellend. Inspiratie daarvoor haalde hij uit de vijf weken durende rust op schapenboerderij Eyjardalsá, IJsland. In dit intrigerend kader van isolement en uitgestrekte natuur vonden de opnames plaats. Daarop mixt hij elektronica, hedendaags klassiek en postrock tot verstilde schoonheid.

Slow it down

Tweede single ‘Slow it downgaat over tijd en zijn onontkoombaarheid. Tom schreef het nummer toen hij opnieuw gestrand was in de Belgische drukte. Hij besefte hoe relatief de perceptie van tijd is, afhankelijk van de plaats waar je leeft en hoe je dagen gevuld zijn: “tijd krijgt een heel andere beleving op een geïsoleerde plek zoals IJsland. Confronterend, wanneer je plots opnieuw in onze levensdrukte belandt.” Het nummer begint klein, met enkel piano en zang, en bouwt op naar een instrumentale etherische climax met strijkers en gitaar, onderlegd met subtiele elektronica. Voor fans van Sigur Rós,Ólafur Arnalds en múm.

Debuutplaat & releaseshow

Singles ‘Slow it down’ en Eyja‘ (release 2017) maken deel uit van een groter geheel. Op 28 september ligt de debuutplaat in de rekken, gedistribueerd door AWAL. Het artwork is gebaseerd op een foto van Sara Maroye, die een reeks maakte doorheen het binnenland van IJsland. Francis Vanhee, huisfotograaf van de Ancienne Belgique, bewerkte hem tot een bevreemdende en tegelijk heel aardse compositie.

Wie voor de totaalbeleving wil gaan, koopt best een ticket voor de releaseshow, op 8 oktober in Minard, Gent. Soetaert wordt live bijgestaan door Nicolas Delépine (gitaar), Arne De Tremerie (lead vocals) en Wanthanee Wagdnam (viool, backing vocals). 

Other News

Carrasco releaset thringle en videoclip (15/06/2017)

Carrasco is de nieuwe Gentse formatie rond singer-songwriter Pieter Dewulf. Aan inspiratie is…

Read more

UMM x Poppunt.tv (16/06/2017)

Poppunt dook in het repetitiekot van UMM…

Read more

Carrasco x De Ideale Wereld (28/09/2017)

Carrasco had de eer om de achtste huisband van De Ideale Wereld te zijn!

Read more

OUTER releaset debuutsingle ‘Eyja’ via De Morgen (25/10/2017)

‘Ijslandse rust in muziek vervat’

Read more

MONOMONO releaset debuutsingle ‘JOUSKA’ (02/11/2017)

Volgens Indiestyle.be slat MONOMONO op intelligente wijze de brug tussen knisperende synths tot house-achtige beats en stemsamples.

Read more